Kış İçin Konserve Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Kış için hepimiz bir yiyecek stoğu oluşturmak için hazırlık yapıyoruz. Evde yapılmış salçalar, konserveler , turşular türlü türlü birçok yiyecek için zahmete giriyoruz. Ama bu Kış Yiyeceklerini hazırlarken acaba bazı şeylerde yanlış yapıyormuyuz. Hep birlikte bu konuya bir değinelim istedik. 

Kışa hazırlık yaparken yanlış uygulamalarla birlikte aslında kendi sağlığımızıda tehdit altında da bırakmıyor değiliz. Şimdi tek tek bu yaptığımız yanlışlara bir göz atalım.

1- Ev ortamında hazırladığımız turşularda bazen 'turşu tozu' olarak kullandığımız bir toz vardır. Bu toz turşunun bozulmasını önlemek amaçlı kullanıyoruz. Aslında bu ürünün bazı sanayi ürünü olan gıdalarda koruyucu olarak kullanılan potasyum sorbat, sodyum benzoat gibi kimyasal maddeler içermektedir. Bu maddeler ileride sizde ciddi hastalıklar yapabilme potansiyeline sahiptir.Özellikle ev şartlarında ölçüsüz kullanılması halinde bu sağlık sorunlarının ortaya çıkma olasılığı artmaktadır.

2-  Sirke yapımında kullanılan meyvelerin çürümüş olanlarının kullanımı kimyasal ihtiva ederler. Bu kimyasallar vücudumuza zarar verebilir. Sirke yapımında kesinlikle çürümüş, küflenmiş meyveleri kullanmamamız gerekmektedir.

3-  Sucuk yada konserve yapımında kullanılan baharatlar kesinlikle taze olmalıdır.

4- Konserve ve reçel yapımında yiyecekler aşırı kaynatılmamalıdır. Ve ayrıca doldurulan kavanozlar kapakları ile birlikte yaklaşık 5 dakika kadar kaynatılmalı ve doldururken sıcak olmasına dikkat etmeliyiz.

5- Güneşte hangi yiyeceği kurutuyorsak kurutalım mutlaka toz, börtü ve böceğe karşı yiyeceklerimizi korumalıyız. Üzerine tül benzeri bir bezle örtüp o şekilde kurutmalıyız.

Related

Yaparken Dikkat Edilmesi 1869118959071643545

Yorum Gönder

emo-but-icon

Facebook

Popüler Videolar

Yorumlar

Online

Contact Us

Ad

E-posta *

Mesaj *

item