Kurban Etini Nasıl Saklamalı ve Pişirirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

http://saglikliyasamvebiz.blogspot.com/2014/10/kurban-etini-nasil-saklamali-ve.html

Kurban Bayramında kurbanlarımızı aldık daha sonrada kesim işlemini yaptıktan sonra şimdi Kurban Etini Saklama Koşullarında nelere dikkat etmeliyiz ve Pişirmeden önce ne gibi işlemlere tabi tutmalıyız bu konulara kısaca göz atacağız. Kurban Eti Saklama Koşulları, Kurban Eti Dinlendirme, Kurban Eti Pişirme, Kurban Eti Nasıl Değerlendirilmeli?
Öncelikli olarak kestiğiniz kurbanlar için Allah kabul etsin diyelim.
Kurban Etini Saklanması hususunda en önemli konu etin kendi sıcaklığını kaybetmeden dolaba koymak yaptığımız en büyük yanlıştır. Etin sıcaklığını kaybetmesi için ilk önce dışarıda yaklaşık 4 5 saat kadar dinlendirmemiz gerekiyor. Daha sonra dolaba koymamız gerekiyor. Güneş ışığından uzak bir yere koyarak dinlendirmekte fayda var.
Etin yenmeyecek kısımları ve kanlı kısımları iyice temizlenmelidir. Bunun için eti musluk altında güzelce yıkamanızda fayda vardır. Gerekirse bıçakla etin yenemeyecek kısımlarını küçük parçalar halinde temizleyebilirsiniz. Daha sonra dolaba koymalısınız...

Şimdi dinlendirdikten sonra eti buzdolabına koydunuz ve akşama yemek istiyorsunuz. Belkide akşama önemli bir misafiriniz var ve eti en lezzetli şekilde tüketmek istiyorsunuz. Sabah kalktığınızda yapmanız gereken işlem çok basit. Etin yumuşaması ve lezzetli olması için soğani zeytinyağı, tuz, karabiber ve yoğurt suyu veya süt ile birlikte bir kaba koyup buzdolabı alt rafında 3 4 saat bekletmeniz etinize hem lezzet katacak hemde eti yumuşatacaktır.

Pişirmeden önce sadece etin kanını çıkarmak ve rengini açmak istiyorsunuz. Yapmanız gereken işlem sadece eti soğuk suda 20 dakika kadar bekletmektir.

Kurban Etinden Kıyma yaptınız ve eti buzdolabında saklamak istiyorsunuz. Tavsiyemiz eti kullanacağınız parçalar halinde buzdolabı poşetine koyarak saklamanız ve saklarke kesinlikle herhangi bir baharat kullanmamanız.
Şimdi dilerseniz etlerin derin dondurucuda ne kadar süre ile saklanabileceğine bir göz atalım.
Sığır Eti, Dana Eti, Koyun Eti, Kıyma, Kemik, Sucuk , Salam Dondurucuda ve Buzdolabında bekleme süreleri yukarıda yazılmıştır.